Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Νεκρός Ορθόδοξος Ιερομόναχος από πυροβολισμούς στη Συρία

Τραγικό θάνατο, από πυρά τρομοκρατών, βρήκε την Τετάρτη αργά το απόγευμα ο Ορθόδοξος ιερομόναχος Βασίλειος Nασαρ, στην Χάμα (Απάμια) της κλυδωνιζόμενης και ποικιλοτρόπως δοκιμαζόμενης Συρίας.


Ο μακαριστός πατέρας Βασίλειος, βρισκόταν στην Μητρόπολη όταν έλαβε ένα τηλεφώνημα κατά το οποίο τον ενημέρωσαν ότι ένας ενορίτης είχε δεχθεί πυροβολισμό, στην πόλη Χάμα, και κείτονταν αιμόφυρτος. Αμέσως ο άτυχος 30χρονος κληρικός έσπευσε να τον βοηθήσει. Μαζί του πήγε και ο π. Παντελεήμονας Ίσα. Μόλις έφτασαν στον τόπο άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο π. Βασίλειος επί τόπου.
Ο μακαριστός π. Βασίλειος - κατά κόσμον Μάζιν - γεννήθηκε το 1982 στο χωριό Κφάρμπο της Χάμα. Ολοκλήρωσε τις θεολογικές του σπουδές στην Θεολογική σχολή του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού- Μπάλαμαντ, απ’ όπου πήρε και το μεταπτυχιακό. Υπηρετούσε στο χωριό του και στην πόλη Χάμα, ενώ δίδασκε την βυζαντινή μουσική στην μουσική σχολή Αγίου Κοσμά του Μελωδού την οποία είχε ιδρύσει ο ίδιος στην Μητρόπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου